Shopping cart

Георги Георгиев превзе Ниш!

Георги позира с почетния плакет - нестандартните награди, които домакините предложиха.

"Калкулатора" прегази Санджин Пехливанович във финала

   Феноменално представяне демонстрира Георги Георгиев на турнира от сериите "Balkan Pool Tour" в Ниш. Суперзвездата на българския билярд без почти никакви затруднения премина през всички съперници, за да се поздрави с титлата в конкуренцията на 128 състезатели.

   Георги се отчете с невероятни серии от рън-аути в хода на почти всички срещи, които изигра, като трябва да се отбележи, че в мача от 1/16 финалите срещу босненеца Нидал Хаджибайрич, спечелен със 7-0, той реализира феноменалните шест. Единствените затруднения пред Георгиев настъпиха в осминафиналите, където той определено трябваше да се потруди срещу представителя на домакините Лука Булатович, за да спечели с 9-8. През останалото време талантливият състезател не остави абсолютно никакво съмнение за класата, която притежава. Нито срещу традиционно силния Ален Муратович на полуфиналите, нито във финала срещу 17-я в световната ранглиста Пехливанович. Мачът приключи по първи петли, а десетките зрители, които останаха да наблюдават двубоя на живо, създавайки невероятна атмосфера, може би вдъхновиха Георги да покаже най-добрата си игра и да победи считания за абсолютен фаворит босненец.

   Турнирът като цяло бе успешен за всички български представители, които пътуваха за Ниш. И петимата ни състезатели завършиха в топ 20 в крайното подреждане, успявайки да достигнат до директната елиминация. Спасиан Спасов записа страхотна победа срещу сръбската звезда Алекса Печелй, побеждавайки го с убедителното 9-5 в осминафиналите. И само поражението от Ален Муратович попречи на Спас да влезе в тройката и да гарантира изцяло български полуфинал, в който той щеше да се изправи срещу Георги Георгиев. 

   Сашко Димитров записа много силен турнир, завършвайки на девето място в надпреварата, а Даниел Тодоров и Калин Върбанов останаха на 17-то място и също оставиха отлични впечатления. Тримата показаха, че навлизат в добра форма и тепърва ще представляват реална заплаха за останалите. 

   Турнирът в Сърбия бе отлична подготовка за нашите професионалисти преди Евротура в Словения, който започва след броени дни. Две седмици по-късно пък ни очаква и третото издание на националния турнир BULGARIA OPEN. А Георги Георгиев вдигна летвата доста високо и сега погледите ще бъдат насочени изцяло към него. Той обаче за пореден път показа, че всеки, който го подцени, ще страда, както и че е напълно по силите му да демонстрира билярд от световна класа.

Published Sep 26, 2022

Comments

Chat ()
Last message from:
    Please log in to comment